» lange frans
Frans Frederiks (Lange Frans) en Bart Zeilstra (Baas B.) wonen bij elkaar om de hoek in Diemen. Na een freestylesessie op een basketbalveldje in Diemen-Zuid richten ze het hiphopcollectief D-Men op. Naast Lange Frans&Baas B. bestaat het collectief uit onder meer Brutus (broer Thijs van Lange Frans) en DJ Crowdkiller.
1999 - 2000
D-Men brengen in eigen beheer hun eerste demo en eerste single Zoveel Mensen uit.
2001
Lange Frans is vrijwel elke dinsdagavond te vinden in de Winston tijdens de open microfoon van Live On The Low, een broeinest van hiphoptalent. D-Men leveren een bijdrage aan de compilatie Mixt RnB Allstar en reizen door het land met de gelijknamige tournee. Lange Frans&Baas B. belanden in de finale van Most Wanted, de talentenjacht van de Amsterdamse popstichting GRAP. Tijdens de finale RnB/Hiphop van de Grote prijs van Nederland wint D-Men de publieksprijs. Lange Frans doet mee aan de freestyle interland Nederland-BelgiŽ op het festival De Nachten in Amsterdam en Antwerpen.
2002
D-Men leveren twee nummers voor het hiphopverzamelalbum Homegrown, een cd in de serie Unsigned van het Nationaal Pop Instituut in samenwerking met het label Virgin. Aan de cd zit een tournee verbonden. D-men en Surregional Press produceren gezamenlijk het verzamelalbum Knockout met medewerking van John Sinclair.
Zie ook
Ali B VSOP
2003
Lange Frans wint een SPITT showcasebattle in Paradiso. In de finale wordt hij tweede achter rapper Tim Beumers van VSOP. D-Men worden versterkt door Brace, Yes-R (de neef van Ali B), Soesi B, Negativ, Brutus (tevens manager) en DJ MBA. De ondergrondse en via internet uitgebrachte Straatremixes van D-Men bevatten nieuwe, komische, veelal rauw verwoorde raps begeleid door instrumentale tracks van bekende Amerikaanse hiphophits. Door het enorme succes van de mixen volgen snel delen twee en drie.
Zie ook
Brace
2004
Lange Frans&Baas B in 2004 Lange Frans&Baas B. gaan voor Plan voor het project Rap4 Rights naar Honduras waar zij het leven van straatkinderen onder de loep nemen. Naar aanleiding van het bezoek nemen ze terug in Nederland het nummer Het Leven Van De Maras op. Lange Frans en Baas B. winnen een Essent Award. Het gevarieerde, muzikale albumdebuut Supervisie is samen met gastmuzikanten en vaste producer Jan van Wieringen opgenomen in een tot studio omgebouwde garage in Diemen. Feestnummers worden afgewisseld met geŽngageerde tracks. De eerste single van het album is Represent. De single Moppie (met gastvocalist Brace in het refrein) behaalt de derde plaats van de Top 40. De moeder van de zeventien jaar jonge Brace verbiedt haar zoon echter nog langer op te treden met Lange Frans en Baas B., omdat ze vindt dat het duo een slechte invloed op hem heeft. Brace werkt aan een eigen carriŤre en treedt op met Ali B. Lange Frans en Baas B. maken samen met soulzangeres Ninthe de single Zinloos. Het nummer staat op de eerste plaats in de hitparade als op 2 november columnist en cineast Theo van Gogh door een islamitische fanaticus wordt vermoord. Naar aanleiding van de moord neemt het duo een actuele versie van de single op en zet die op hun website. In het radioprogramma van Giel Beelen rapt Lange Frans elke vrijdag over belangrijk nieuws. Lange Frans en Baas B. verlenen hun medewerking aan de landelijke Zinlooscampagne. D-Men werkt aan het groepsalbum Rollen Met D-Men. Brutus en Negativ komen met hun album Mijn Feestje en ook Yes-R werkt aan zijn solodebuut.
2005
Het album Supervisie wordt voor een Edison genomineerd in de categorie Nieuwe Groep/Artiest Nationaal. Na zijn single Stel Je Voor verlaat Yes-R D-Men. Zijn soloalbum komt dan ook niet uit bij het D-Men-label Wallboomers. Lange Frans&Baas B. winnen op 14 februari een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer. Op 19 maart krijgen Lange Frans&Baas B. in het Amsterdamse Panama een 3FM Award in de categorie Beste Single voor het nummer Zinloos. Lange Frans en Baas B krijgen in april tijdens de uitreiking van de TMF Award in Ahoy' twee prijzen: zowel in de categorie Beste Urban Nationaal als voor de Beste Videoclip Nationaal. Het rapduo presenteert iedere donderdag van 17.00 tot 18.50 uur de radioshow Gekkenhuis. Het programma is onderdeel van de dagelijkse urban show die Radio 747AM uitzendt onder de titel Lijn 5. Lange Frans&Baas B. gaan vanaf 5 december de theaters in, bijgestaan door Brutus en een vier muzikanten tellende band. De nadruk ligt tijdens de shows op muziek.
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

eminem

  • kijken

Copyright 2002-2018